Sanela Sadiković jedina je zaposlena Bošnjakinja u Kancelariji premijera. Nakon uspješnog angažovanja u Kancelariji za pitanja zajednica na radno mjesto administrativni službenik, imenovana je za višeg službenika za javno informisanje. U Kancelariji premijera radi već pet godina.

Da je veoma uspješna u svom poslu dokazala je juče kada je u povodu proslave Međunarodnog dana Roma vodila dvočasovni sastanak u Vladi Kosova. Sastanku su pored premijera prisustvovali i ambasadorica SAD Tracey Ann Jacobson, ambasador OSCE Jean-Claud Schlumberger, ministar pravde Hajredin Kuçi, ministar bez portfelja Rasim Demiri, ambasadori Francuske, Rumunije, Finske, te mnogi zamjenici ministra u Vladi Kosova.
Sanela Sadiković je u uvodnom dijelu sastanka istakla potrebu da se nastave aktivnosti za poboljšanje položaja pripadnika romske populacije kao i za stvaranje uslova za njihovu punu inkluziju u kosovsko društvo.
Ova mlada Bošnjakinja je najbolji primjer uspješnih žena sa istaknutom ulogom u društvu. Osim što puno radi, vjeruje u sebe i svoj rad i nikad ne odustaje.