Ministar Demiri posjetio KEDS

Ministar Rasim Demiri posjetio je Kompaniju za distribuciju i snabdjevanje električnom energijom KEDS, gdje je razgovarao sa direktorom za finansije Georgeom Karagutoffim, direktorom za snabdjevanje Alperom Erbaşom i izvršnim direktorom za mrežu Mehmetom Koçom.

Ministar je tokom razgovora iznio mnogobrojne probleme sa električnom mrežom u svim selima Župe i Podgore, s obzirom da je, kako je rekao, sprovedena prije 50-60 godina. On je zatražio od direktora KEDS-a da preduzmu neke korake na modernizovanju distributivne mreže jer poslije svakog nevremena u ovim bošnjačkim sredinama dolazi do prekida snabdjevanja strujom.
Dogovoreno je da inžinjeri KEDS-a u toku ovog mjeseca izađu na teren i naprave projekat za sva sela Župe i Podgore, te da se sa realizacijom krene odmah nakon poboljšanja vremenskih uslova za rad. Obećano je da će rad na terenu biti završen najkasnije do kraja jula.
Ministar Demiri se interesovao za mogućnost većeg broja zaposlenih Bošnjaka u administraciji KEDS-a, pogotovu onih sa visokom stručnom spremom iz ove oblasti. Direktori KEDS-a su istakli da im je zapošljavanje kvalitetnog kadra na prvom mjestu, te su obećali da će sugestije ministra Demirija uzeti u obzir.