U sklopu humanitarne akcije podjele paketa s hranom, odjećom i ostalim potrepštinama socijalno ugroženim porodicama u bošnjačkim sredinama koju je podržao turski kontigent KFOR-a, danas je u organizaciji NVO “Lejla” pomoć podjeljena u opštini Peć i Vitomirici.

Jedan od inicijatora ove humanitarne akcije je i potpredsjednica Skupštine Kosova Duda Balje.
“Akcija je započela danas u sjedištu turskog kontigenta KFOR-a gdje smo dogovorili gdje i kada će pomoć biti podjeljena. Pomoć se sastoji u paketima sa osnovnim namirnicama i odjećom. Danas smo obišli Peć i Vitomiricu, podjelili pakete onim porodicama kojima je pomoć najpotrebnija i dogovorili se oko slijedećih ativnosti u smjeru olakšavanja njihove situacije. Akcija se nastavlja u četvrtak u Župi u selu Rečane, zatim u Prizrenu i selima Podgore. Za stanovnike Opštine Dragaš dogovorićemo se sa centrom ‘IVIT’, kako bi i ugroženim porodicama ove opštine obezbjedili pomoć", rekla je ovom prilikom Duda Balje.
Akciju podjele pomoći u opštini Peć je organizovala nevladina organizacija “Lejla”, na čelu sa njenim predsjednikom Izetom Kojićem. 
“Danas je dvadeset porodica slabijeg materijalnog stanja dobilo po paket prehrambeno higijenskih sredstava. U paketu je bilo i po četiri komada nove garderobe. U ime porodica koje su dobile pomoć, zahvaljujem se donatoru i inicijatorima ove humanitarne akcije”, rekao je Izet Kojić.