Ambadsadorica Turske

Parlamentarna grupa "6+" od samog osnivanja bila veoma aktivna, te je uspješnim radom sačuvala svoj identitet u okviru nove vlade, izjavila je ambasadorica Turske.

Ambasadorka Republike Turske na Kosovu, Songul Ozan, posjetila je danas Parlamentarnu grupu 6+ koja okuplja poslanike iz manjinske, nesrpske zajednice, prenosi Radio Kosovo 2.
Ministar bez portfelja, Rasim Demiri, izjavio je tom prilikom da je na sastanku bilo riječi o dosadašnjem radu ove grupe, o rezultatima saradnje sa ambasadom, te i o tome kako dalje produbiti tu saradnju.
"U ovom mandatu imaćemo prilike da više radimo, naša grupa nastavlja sa radom, a njoj je nedavno priključena i Aškalijska zajednica. U grupi su sada dva ministra i iskoristićemo taj autoritet prilikom rada. Izražavam veliku zahvalnost turskoj ambasadorki koja je spremna da u svakom pogledu pomogne ne samo parlamentarnoj grupi 6+, već i samoj bošnjačkoj zajednici“, izjavio je Demiri, prenosi Radio Kosovo 2.
Ćerim Bajrami, poslanik ispred koalicije Vakat u Skupštini Kosova i član parlamentarne grupe 6+ zahvalio se turskoj ambasadorki na njen lični doprinos Kosovu i samoj bošnjačkoj i turskoj zajednici. On je dodao da će se ove zajednice i dalje oslanjati na pomoć Republike Turske i na pomoć same ambasadorice.
"Uzimajući u obzir veliki uticaj Republike Turske, kao moćne države, koja ima uopšte u svijetu a posebno ovdje na Kosovu, mi smo sretni što ćemo nastaviti ovu saradnju. Svakako ćemo preko ove grupe u parlamentu Kosova nastaviti sve ono što je bilo dobro do sada, i pokušaćemo da poboljšamo ono što je bilo malo slabijem, a sa jednim ciljem da naše zajednice budu u što boljem položaju“, kazao je Bajrami.    
Ambasadorica Ozan kazala je ovom prilikom da je Parlamentarna grupa 6+ od samog osnivanja bila veoma aktivna i uspješnim radom je sačuvala svoj identitet u okviru nove vlade. Ona je istovremeno ovoj grupi poželjela uspjeh u daljem radu, prenosi Radio Kosovo 2.