Demant poslanika Rasima Demirija i Dude Balje

Povodom objavljenog saopštenja Almira Saiti, koordinatora nastave na bosanskom jeziku, pod nazivom “Napadnut koordinator nastave na bosanskom jeziku”, u elektronskim medijima i na RTK, poslanici Rasim Demiri i Duda Balje podnose demant na saopštenje kojeg prenosimo u cijelosti.

Jedino je istina da je Almir Saiti, još jednom zloupotrebio svoj položaj i svojim poznatim marifetlucima pokušao da onemogući kandidatkinju Dženitu Murati da izađe na intervju po osnovu konkursa za nastavnika engleskog jezika u selo Pousko, na taj način što je prikrio dokumenta kandidata, što je imalo za cilj da navodno ista nije konkurisala, te da zbog toga i nije ni pozvana na intervju.

Vođeni informacijom da nije pozvana na intervju obratili smo se Direktoru direktorijata za obrazovanje opštine Prizren i ubrzo ustanovili na osnovu protokola da je aplikacija u skladu sa zakonom te ukoliko je došlo do povrede postupka, da će konkurs biti poništen.

Nakon ovakvih saznanja ušli smo u kancelariju ovog službenika da se raspitamo kako je moglo doći do ovog propusta i utvrdili na insistiranje diraktora direktorijata gdje je u fioci ovog službenika pronađena validna aplikacija uredno protokolisana za ovaj konkurs, što je krivično djelo, gdje je zatim uslijedila verbalna rasprava u kojoj roditelj kandidata Džezair Murati uopšte nije učestvovao niti u kancelariju ulazio.

Smatramo da je ovaj čin Almira Saiti, krivično djelo i da se ovim trebaju pozabaviti nadležni organi gonjenja. Umjesto da ovaj slučaj prikrije, on se prvi oglasio u sredstvima javnog informisanja, nastavljajući da omalovažava kandidata po konkursu nazivajući je "zaposlena kao student", pritom zaboravljajući da je ona student na master studijama engleskog jezika, a zaboravljajući da je isti koordinator zapošljen sa nenostrifikovanom diplomom Univerziteta Braće Karić, koji nije akreditovan ni u Srbiji, a istovremeno je stigao da zaposli i rođenog brata u srednjoj medicinskoj školi sa nenostrifikovanom diplomom ovog Univerziteta.

Žalimo što se u saopštenju bez ikakvog osnova pominje Amra Kurešepi, koju ovom prilikom pozivamo da se javno oglasi, kao i roditelj Džezair Murati, jer isti niti su bili prisutni niti su u verbalnoj raspravi imali učešća.

Dana: 13.11.2014. godine                                

Poslanici:
Rasim Demiri
Duda Balje