Dvadeset djevojaka podijeljene u dvije grupe počele su sa kursom male frizerske škole u Ljubiždi.

Ovaj projekat je namijenjen ženama koje tokom svog života iz različitih razloga nisu mogle da se školuju i koje nisu konkurentne na tržištu rada. 
„Ovo je prilika gdje djevojke mogu da ostvare sebe i drago mi je da učestvujem u ovome. Još se niko nije bavio ovim problemom u zajednici, žene su često zapostavljene. Na ovaj način će biti sposobne da zarade za sebe i svoju porodicu, to je ono najviše što me raduje”, kazala je Duda Balje.
Suzana Gërmizaj, trener ove male škole zanata istakla je da će se na kursu raditi po planu i programu norveške ambasade.
“Časovi će trajati 90 minuta, a sastajaćemo se tri puta sedmično, tj. ponedjeljkom, srijedom i petkom. Prvi dio kursa će se odnositi na samu teoriju jer to jako važan segment ovog zanata, zatim drugi dio će biti praksa, gdje će djevojke pokazati svoje umijeće i kreativnost, i na kraju će biti obučavane za šminku”, rekla je Suzana.
Poslanica Duda Balje, inače menadžer ovog projekta, istakla je da se javilo veliki broj kanditatkinja koje su bile zainteresovane za ovaj program.
“Interesovanje je veliko, ja se nadam da ćemo uspjeti da se ovo i dalje nastavi. Počeli smo u Podgoru, imam namjeru da to nastavimo i u Župi i u Gori. U svakom slučaju drago mi je da sam ovdje i da ću sa njima biti u narednih tri mjeseca”, istakla je Balje.
Pored edukacije za frizere u maloj školi će imati i dio koji je namijenjen za kozmetiku.
“U toku ovog školovanja pokušaću da angažujem sve poznate šminkere i frizere u gradu da dolaze i svaki dan, kada budu imale časove, da posjećuju kandidatkinje i da ih nauče nekim trikovima” naglasila je Balje.