U prostorijama Instituta "Yunus Emre", danas je u Prizrenu predstavljena knjiga "Na krilima pjesme" dječijeg pjesnika Meljimana Mustafija iz Lokvice kraj Prizrena.

"Draga djeco, ljubitelji pisane riječi, dobro došli na promociju zbirke pjesama 'Na krilima pjesme', našeg najvećeg pjesnika Meljimana Mustafija. Dovoljno je reći da mu je ovo sedma zbirka pjesama za djecu", prisutne je na početku pozdravio Zafir Azizović.
Prisutnima se zatim obratio Meljiman Mustafi, autor, sedme po redu, zbirke pjesama za djecu.
"Kao i prošle, tako i ove godine poletio sam ikarski, hrabro, u svojim snovima, na krilima pjesme, iz moga sela, sa Šar planine, i doletio ovdje u ovu salu da skupa sa vama proslavimo rađanje ove nove moje zbirke. Rekao bih slobodno da su mi djeca uvijek bila na prvom mjestu i da sam sav svoj dugogodišnji rad posvetio upravo njima. Uvijek kada pišete za djecu i sami postajete dijete, mislim da bez tog osjećaja ne bih mogao ni pisati za njih", kazao je Mustafi
O knjizi i autoru je govorio njegov kolega i recezent Rešat Fazlji.
"Napisati pjesmu za djecu je veliki rizik. Pjesme koje su pisane za djecu traju vječno. U recenziji sam rekao dosta o radu Meljimana Mustafija. On je čovjek koji sve primijeti i tačno zna šta će se svidjeti djeci. Ova knjiga ima veliku važnost jer je namijenjena onima kojima je najpotrebnija", rekao je Fazli
Učenici osnovnih škola u Prizrenu Almedina Vujić, Dino Azizović, Lina Mustafi uveličali su ovaj događaj recitacijom pjesama nove zbirke.
Miftar Adžemi je istakao značaj izlaska ove knjige, ohrabrujući autora da nastavi sa radom i sa željama za još puno ovakvih djela.
"Ovo je događaj koji ne treba zaboraviti. Rodila se knjiga, to je kao da se rodilo dijete. Biće sve više radosti sa njegovim knjigama i pjesmama", rekao je Adžemi.
Meljiman Mustafi je na kraju promocije djeci uputio poruku:
"Draga djeco, uvijek ostanite djeca kao što ste danas, i kroz 10 godina i kroz 20, 30..., ne dozvolite da vas život promijeni."
Za sve prisutne je poslije promocije zbirke pjesama za djecu "Na krilima pjesme" priređen koktel