Pismo predsjednici Kosova

Predstavnici svih manjinskih zajednica u Parlamentu Kosova danas su u Prištini održali sastanak na kome su dogovorili da predsjednici Jahjagi upute pismo u kome je obavještavaju da su protiv izbora i da traže razjašnjenje tačke 127 presude Ustavnog suda Kosova.

Sastanku su prisustvovali poslanici iz svih nevećinskih zajednica kao i predstavnici liste "Srpska".
Bošnjački poslanik u Skupštini Kosova Rasim Demiri je za naš portal rekao da su svi saglasni da su protiv novih izbora na Kosovu.
"Dogovorili smo se da predsjednici Kosova uputimo pismo u kome je obavještavamo da su svi predstavnici manjinskih zajednica protiv novih izbora. Takođe, zahtjevamo razjašnjenje tačke 127. presude Ustavnog suda u kome stoji da poslanici sami trebaju iznaći rješenje za izbor predsjednika Skupštine. Na koji način da se mi dogovorimo kada VLAN ima skupštinsku većinu od 63 posto i kada imaju rješenje za izlazak iz političke krize. Obratićemo se i Ustavnom sudu za razjašnjenje ove tačke, a pismo ćemo adresirati i svim relevantnim predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu", rekao je Demiri.
Četiri mjeseca od parlamentarnih izbora, Kosovo još uvijek nema nove institucije. Zapelo je kod one prve – Skupštine Kosova, čiji poslanici tri i po mjeseca od početka konstitutivne sjednice, još uvijek ne uspijevaju da se dogovore oko mjesta predsjednika i potpredsjednika Skupštine.