Čestitka BKZ-a povodom Kurban-bajrama

Braćo i sestre - muslimani i muslimanke Ovo je vrijeme velikih iskušenja za Muhammedov ummet od uzvišenog Allaha (džele šanuhu) pa samim time i za nas i naše okruženje. Pa je naš sabur, naš ibadet, naša bogobojaznost naš džihad sa ovodunjalučkim izazovima potvrda uzvišenom Allahu našeg iskrenog i jakog imana.

U ovom prazniku, ljubav prema Allahu dž.š. se manifestuje posredstvom Hadždža i klanja Kurbana čime nas je uzvišeni približio sebi kroz naše zasluge ibadeta, dobročinstva, milosrđa, bogobojaznosti, morala, ljubavi i požrtvovanja, a tako zaslužujemo Allahovo zadovoljstvo namam i njegovu neizmjernu milost.
U mnogim muslimanskim mjestima diljem svijeta, ratovi, nasilje i neimaština uzrokuju bol, suze i patnju, a najčešće žrtve toga su nejač - žene i djeca. Zato, molimo se uzvišenom Allahu (džele šanuhu) da ih sačuva nasilja, otkloni prijetnje i iskušenja, podarivši im mir, slobodu i blagostanje koje će vladati među svim ljudima. In šaa Allah!
Dozvolite mi da u svoje osobno i u ime Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu uputim iskrene čestitke u povodu predstojećeg Kurban-Bajrama, braći i sestrama na Kosovu, Bosni, Sandžaku i dijaspori, te svim pripadnicima islamske vjere, uz želju da ovaj praznik provedu u dobrom zdravlju, sreći i rahatluku u krugu svojih obitelji, prijatelja i rodbine...
KURBAN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN !
Sahit Kandić,
Predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu
Peć: 03. Oktobar 2014.