Predstavnici DSV-a i Koalicije Vakat su u ponedjeljak uvečer održali skup sa mještanima sela Kruševa na kojem su razgovarali o glavnim problemima zajednice i građana sela

Na vrlo posjećenoj tribini održanoj u Kruševu sa članovima i simpatizerima DSV-a, kao i sa mještanima sela, govorilo se o pitanju decentralizacije, Nacionalnom parku Šara, kao i o ostalim problemima sa kojima se suočavaju stanovnici ovoga sela.
Skup je otvorio i prisutne pozdravio predsjednik Mjesnog odbora DSV-a Kruševa Dželjilj Toro, dok su na tribini govorili: Sadik Idrizi, predsjednik DSV-a, Usmen Baldži, zamjenik ministra obrazovanja u Vladi Kosova, zastupnici u Parlamentu Kosova Rasim Demiri i Duda Balje, potpredsjednk DSV-a Uzair Hamza i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine opštine Dragaš Šerif Aga.
Čelnici Koalicije Vakat su mještanima Kruševa obećali da će maksimalno raditi na rješavanju problema ovoga sela kao i problema svih građana Gore. Istakli su da građani Gore najviše povjerenja imaju u DSV i Koaliciju Vakat, jer su im uvijek govorili istinu, mada im se ona ponekad nije sviđala.  
Koalicija Vakat je građanima Kruševa još jednom ponovila da traži opštine sa bošnjačkom i goranskom većinom u skladu sa Ahtisaarijevim planom i zakonima Kosova, ali ne na štetu drugih već za dobrobit svojih građana.
Predstavnici DSV-a i Koalicije Vakat su mještanima Kruševa objasnili da od Nacionalnog paraka Šara mogu imati samo koristi i da su netačne glasine i dezinformacije da će građanima biti onemogućeno korištenje svoje privatne imovine. 
Koalicija Vakat je u najvećem procentu ispunila svoja obećanja vezana za infrastrukturu, kako u Kruševu tako i u čitavoj Gori. U 2013. godini predviđeni su infrastrukturni projekti u svim selima Gore. Između ostalog, predviđena je izgradnja puteva u Restelici, izgradnja asfaltnog puta za Orčušu, vodovoda u Brodu, kanalizacije u Zlipotoku i drugi projekti.
Mještani Kruševa su istakli da su im glavni problemi sigurnost i zaštita imovine, problem zamjene starih vozačkih dozvola, neriješen zaostali dug za TV pretplatu i drugi.
Inače, DSV i Koalicija Vakat su više od deset godina vodeći politički subjekt u Gori, dok su u opštini Dragaš u koaliciji sa Demokratskom strankom Kosova (PDK). Vakat ima tri odbornika u Skupštini opštine Dragaš, dogradonačelnika opštine, zamjenika predsjedavajućeg i četiri direktora.