U prisustvu velikog broja žena, danas je Nova demokratska stranka povodom 8. marta u hotelu ”Rexos” u Prizrenu organizovala druženje i svečani ručak.

Predsjednica NDS-a Emilija Redžepi je čestitajuci praznik pripadnicama ljepšeg pola istakla da će Nova demokratska stranka planiranim aktivnostima i mnogobrojnim projektima u ovoj godini raditi na emancipaciji i poboljšanju položaja Bošnjakinja u regionu Prizrena.
“Ovo je još jedno naše tradicionalno druženje sa ženama u regionu Prizrena na kome prisustvuju mnoge naše aktivistkinje i prijateljice naše stranke iz većine sela u Župi i Podgoru, a ima dosta njih i iz Prizrena. Srdačno se zahvaljujem mnogim našim aktivistima i  sponzorima koji su pomogli ovo jedno nezaboravno druženje uz pjesmu i igru sa naših prostora a takođe želim svim ženama svijeta a posebno ženama Kosova i  našim dragim Bošnjakinjama poželjeti sretan Dan žena i da se češće ovako okupljamo i družimo. Slijedeća prilika je već za prvomajske praznike u našoj Župi”, rekla je Emilija Redžepi za naš portal.
Uz svečani ručak prisutnima je dodijeljen po jedan cvijet kao mali znak pažnje za njihov praznik.
Za dobro raspoloženje pobrinuo se "Calypso-bend" iz Planjana.
Vinetu Ganić