U organizaciji Foruma žena Demokratske stranke Bošnjaka (DSB) u restoranu “Fuad-As“ u Rečanu održano je tradicionalno druženje žena i simpatizerki te stranke uz muziku i svečani ručak.

Okupio se veliki broj žena iz mnogih bošnjačkoh sela u Župi, Podgori i iz Prizrena. Skup je svojim prisustvom je uveličala i ambasadorka Republike Turske na Kosovu Songul Ozen.
Predsjednica Foruma Žena DSB-a Memnuna Ajdini koja je sa saradnicama i organizirala ovaj susret je na otvaranju ovog skupa,  poselamivši sve prisutne, rekla da su ovi skupovi postali tradicionalni i da svake godine prisustvuje sve više žena. 
“S obzirom da su žene stub porodice mi tražimo da budemo i stub društva. Uspjećemo ako pokažemo želju i hrabrost jer mi imamo veliki broj uspješnih žena koje imaju zapaženo mjesto u našem javnom i političkom životu“, rekla je, između ostalog, Memnuna Ajdini.
Prisutnima se obratila i zastupnica u Parlamentu Kosova Duda Balje koja je prisutnim ženama čestital njihov praznik te im se zahvalila što su našli vremena za zajedničku proslavu.
Ambasadorka Songul Ozen je takođe čestitala praznik svim ženama i istakla značajan doprinos Turske države svima koji žive na Kosovu a posebno nacionalnim zajednicama poput bošnjačke.
"Treba nam više obrazovanih žena jer smatram da su žene na Balkanu u podređenom položaju jer ih ima relativno malo u političkom i javnom životu. Vjerujem da Kosovo krupnim koracima ide napred i vi svakako treba da i dalje gajite prijateljske odnose u jednoj multietničkoj državi sa svim zajednicama koje tu žive. Želim se zahvaliti svima vama na prisustvu a posebno vašim  zastupnicima  u Parlamentu Kosova, gospođi Balje i gospodinu Demiriju koji naporno rade za vašu zajednicu i na organizaciji ovog velikog i prelijepog skup u kome ćemo, vjerujem, zajedno uživati", rekla je ambasadorka Ozen, koja je primila prigodan poklon od strane Foruma Žena DSB-a.
Nakon svečanog ručka popularni pjevač sa ovih prostora Selhan Alija je otpjevao svoje velike hitove no utisak je da su prisutne gošće najviše uživale te zaigrale uz domaća narodna kola.
Proslava je trajala mnogo duže no što je bila planirana što govori da su se Bošnjakinje i gosti dobro zabavljali.
Vinetu Ganić