Backstage u Prizrenu

Da i bošnjačka omladina u Prizrenu ima svoj kutak za igru, pjesmu i druženje pokazuje i folk-žurka koju svakog petka u kafiću Backstage u centru grada iza robne kuće organizuju omladinci sela Planjana.

Žurke se uglavnom organizuju u dnevnim terminima od 16 do 20 časova,  jer mnogi mladi Bošnjaci koji idu u srednje škole u Prizrenu dolaze iz okolnih sela tako da je noću vrlo teško naći prijevoz do kuće.
Inače za dobar štimung i raspoloženje zaduženi su Migdat Hamza iz Grnčara, učesnik ovogodišnjeg muzičkog šou programa "Zvijezda možeš biti ti" sarajevske TV Hayat kao i Denis Huduti (Denis-bend) iz Rečana za klavijaturama koji su juče svojim nastupom oduševili omladince. Hamza je pjevao stare izvorne pjesme iz Župe i Gore a bilo je i novih pjesama poznatih bosanskih pjevača folk-muzike koje su mladi sa oduševljenjem pratili i zajedno sa njim pjevali.
Naročito su mladi igrali uz narodna kola te poželjeli da ova žurka traje što duže.
Potrebno je istaći  da ovaj lokal spada u red sigurnijih i poznatijih u gradu gdje se jedino u gradu može čuti muzika na bosanskom jeziku te bošnjačka omladina u pauzi svojih časova vrlo rado svrati u taj kafić na piće i druženje.
S obzirom da 8. mart ove godine pada u petak vjerujemo da će narednog petka ovaj kafić biti premali da primi sve ljubitelje folk-muzike sa ovih naših prostora.
Na fotografijama možete osjetiti dio atmosfere koju su mladi napravili na jučerašnjoj folk-žurci...