Turnir u košarci u Rečanu

U organizaciji “Omladine Gornjeg Ljubinja“ danas je u školskoj sali u Rečanu održan turnir u košarci na kome je učestvovalo 13 ekipa iz Župe, Podgora i Prizrena.

Nakon odigranog prvog kola ostale su ekipe iz Rečana, Ljubinja, Grnčara i dvije ekipe Ljubižde. U drugom krugu najbolje su bile ekipe Rečana, Grnčara i Ljubižde. 
Prije početka finalne utakmice održano je takmičenje u trojkama gdje je iz svake ekipe učestvovao po jedan takmičar. Najuspješniji je bio Sinan Kasi koji je od 6 pokušaja pogodio 4 trojke. 
U finalu su se sastale ekipe iz Rečana i Ljubižde u kojem su momci iz Ljubižde nadigrali ekipu Rečana sa rezultatom od 21:16 i osvojili prvo mjesto na turniru u košarci. 
Turnir koji je protekao u sportskom i fer raspoloženju pratilo je oko 150 navijača i ljubitelja košarke. 
Za najbolje ekipe i pojednice organizatori su spremili nagrade, te je za najboljeg igrača izabran košarkaš Selimi iz Ljubižde, za fer play igrača izabran je Samir Mujo iz Grnčara, za doprinos u fer suđenju Edis Rustemi i oba košarkaša i sudija  dobili su zahvalnice od organizatora. Zahvalnice  su podjeljene i osnovnoj i niže-srednjoj školi ''Meto Bjaraktari'' u Rečane na ustupanje sale, dok je radio ASTRA dobila zahvalnicu za obavještavanje i praćenje turnira. Nagrade i pehare za prva tri mjesta su podjelili predsjednik Omladine Gornje Ljubinje Amil Kaplani, direktor radija ASTRA i poslanici u Skupštini Kosova Duda Balje i Rasim Demiri. 
Po riječima organizatora,  predsjednika "Omladine Gornjeg Ljubinja" Amila Kaplani turnir je samo početak aktivnosti koje ovo udruženje planira u slijedećem periodu.
Da podsjetimo, jedan od organizatora koncerta održanog u subotu u prepunoj sali Doma kulture u Prizrenu, gdje su  se okupili pjevači i kulturno-umjetnička društva Gore,  Podgore i Župe, bila je nevladina organizacija "Omladina Gornjeg Ljubinja".
R. Ademi