U prepunoj sali Doma kulture "Xhemajli Berisha" u Prizrenu večeras je održan je koncert u organizaciji NVO "Forum mladih Bošnjaka Kosova" u povodu pet godina nezavisnosti Republike Kosovo.

Ugodni trenuci mnogobrojnih gostiju protekli su prebrzo uz izvođače prizrensko-dragaškog kraja, sa spletom igara kulturno-umjetničkih društava sa ovih prostora, neizbježnim gočevima kao i skečevima glumaca-amatera humoristickog drustva "Merak" iz Donjeg Ljubinja.
Koncertu su prisustvovale mnoge javne i političke ličnosti Bošnjaka regiona Prizrena poput poslanika Rasima Demirija i Dude Balje, Džezaira Muratija, Sadika Idrizija, a ispred opštinskih struktura vlasti prsisustvovao je predsjedavajući gradske skupštine Nijazi Kryeziju sa saradnicima. Salu su ispunili mnogi mještani bošnjačkih sela Župe i  Podgore, mještani sela u Gori, gosti iz mnogih gradova na Kosovu kao i građani Prizrena.
U pravoj prazničnoj atmosferi oduševljena publika je svaki nastup učesnika koncerta ispratila velikim aplauzom. 
U holu doma kulture bila je izložena stara nošnja Bošnjaka Župe, Podgore i  Prizrena koju je pripremio neumorni profesor Sadrija Bajra.
Na početku koncerta organizatori, bošnjački studenti iz Prizrena, između ostalog su istakli da je ovo proslava u kojoj mladi Bošnjaci regiona Prizrena žele da predstave kulturnu baštinu sa ovih prostora uz naše pjesme, igre i  specifičan humor, te kako su istakli  â€œda ovo druženje bude dokaz da smo i mi Bošnjaci Kosova dio jednog kulturnog mozaika Kosova zajedno sa svim ostalim zajednicama koje ovdje žive"…
Učestvovali su solistički pjevači Selhan Alija, Hašim Pandži, Migdat Hamza, pjevači iz Gore Arza Redžeplari te braća Muška, kao i kulturno-umjetničko drustvo "Podgorski biseri".
Svi njihovi nastupi su ispraćeni velikim aplauzima prisutnih dok su najveći utisak ostavili mladi iz duštva "Merak" iz Donjeg Ljubinja koji su vrlo autentično prikazali jednu bošnjačku svadbu pod nazivom "Ljubinjska nusa".
Sve izvođače na sceni je pratio “Eki-Bend” iz Donjeg Ljubinja.
“Ovo je jedno veliko pozitivno iskustvo za sve nas iz Foruma mladih Bošnjaka Kosova. Jedno veliko hvala našem narodu što nas je podržao u ideji organizovanja ovakvih kulturnih dešavanja i nadamo se da će ovo prerasti u tradiciju. Zahvaljujem se i našim političkim predstavnicima koji su pomogli naš projekat kao i  Vladi Kosova koja podržala ovo zabavno veče”, rekao je  Mersit Terzini, predsjednik Foruma mladih Bošnjaka Kosova, organizatora koncerta. 
Ovaj kulturno-sportski događaj nastavlja se sutra u 10 časova košarkaškim turnirom u Rečanu  koji će se održati u školskoj sali osnovne škole "Meto Bajraktari” u organizaciji "Omladine Gornjeg Ljubinja”.