Duda Balje u Skupštini Kosova povodom napada na Uzaira Hamzu

“Fizički napad na Uzaira Hamzu je samo jedan u nizu izvršenih na pripadnike bošnjačke i goranske zajednice u Dragašu, koji je izazvao zabrinutost, ogorčenje i oštru osudu građana Gore“, rekla danas u Skupštini Kosova na sjednici parlamenta zastupnica Duda Balje.

Na današnjoj sjednici parlamenta zastupnica Duda Balje je zatražila da policija i nadležni sudski organa preduzmu zakonske mjere protiv Besnika Huqaja koji je fizički napao Uzaira Hamzu, službenika u Kancelariji za manjinske zajednice i povratak u opštini Dragaš, a od gradonačelnika Salima Jenuzija, koji je bio očevidac događaja, da shvati ozbiljnost situacije u opštini Dragaš i zauzme odlučniji stav u rješavanju problema.
Prenosimo govor zastupnice Dude Balje u Skupštini Kosova u cijelosti:
“U Opštini Dragaš se u posljednje vrijeme dogodilo više incidenata u kojima su napadnuti pripadnici bošnjačke zajednice. Tako je jučer, 20. februara 2013. godine, na radnom mjestu fizički napadnut Uzaira Hamza, potpredsjednik Demokratske Stranke Vatan i zvaničnik za ljudska prava Kancelarije za zajednice u Opštini Dragaš.
Napad na Uzaira Hamzu se dogodio u opštinskoj zgradi a izvršio ga je službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova zadužen za izdavanje vozačkih dozvola Besnik Huqaj. Ovaj incident  je samo jedan u nizu napada izvršenih na pripadnike bošnjačke i goranske zajednice u Dragašu, koji je izazvao zabrinutost, ogorčenje i oštru osudu građana Gore. 
Zahtjevamo od policije i nadležnih sudskih organa da preduzmu zakonske mjere te da se počinitelj ovog kriminalnog djela izvede pred lice pravde kako bi Besnik Huqaj prestao sa verbalnim, fizičkim i finansijskim maltretiranjem našeg naroda u opštini Dragaš. Od gradonačelnika Opštine Dragaš, gospodina Salima Jenuzija, koji je bio očevidac događaja, zahtjevamo da konačno shvati ozbiljnost situacije u opštini Dragaš i zauzme odlučniji stav u rješavanju problema, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale i kako bi se svi naši službenici i stanovnici osjećali siguro i bezbjedno“.