Saopštenje Demokratske Stranke Vatan

Povodom fizičkog napada na potpredsjednika Demokratske Stranke Vatan i zvaničnika za ljudska prava Kancelarije za zajednice Opštine Dragaš, Uzaira Hamze, saopštenjem za javnost oglasila se DSV, članica koalicije Vakat, koje u cjelosti prenosimo:

DEMOKRATSKA STRANKA VATAN
Dragaš, 20.2.2013.

 
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
 
Demokratska stranka Vatan, članica koalicije Vakat, najoštrije osuđuje napad na potpredsjednika Stranke i zvaničnika za ljudska prava Kancelarije za zajednice Opštine Dragaš Uzaira Hamzu, koji se dogodio 20.2.2013. godine u kancelariji predsjednika Opštine Dragaš. Fizički napad na Uzaira Hamzu izvršio je službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova zadužen za izdavanje vozačkih dozvola, Besim Huqaj.

Ovo je još jedan u nizu napada izvršenih u posljednje vrijeme na pripadnike bošnjačke i goranske zajednice u Dragašu, koji je izazvao ogorčenje i oštru osudu građana Gore.

DSV zahtjeva od policije i nadležnih sudskih organa da preduzmu zakonske mjere i da se počinilac ovog kriminalnog djela izvede pred lice pravde. Od gradonačelnika Opštine Dragaš, koji je očevidac događaja, zahtjevamo da konačno shvati ozbiljnost situacije u opštini i zauzme odlučniji stav u rješavanju nagomilanih problema, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.

Demokratska stranka Vatan će na svojim organima analizirati situaciju i donijeti odluku o daljem učešću u vlasti na lokalnom i centralnom nivou.

Demokratska Stranka Vatan
Predsjednik,
Sadik Idrizi