Zvaničnici Koalicije Vakat i KEK-a posjetili Planjane

U naporima da se poboljša infrastruktura, Planjane su posjetili zvaničnici Koalicije Vakat, zastupnici u Kosovskom parlamentu, Rasim Demiri, predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka (DSB), i Duda Balje, zamjenik ministra za dijasporu Ćerim Bajrami i predsjednik Glavnog odbora DSB-a -prof. Nebija Aljlji te predstavnici elektrodistribucije.

Mještani su tokom razgovora sa političkim predstavnicima Bošnjaka i zvaničnika KEK-a, predočili problem dotrajalih bandera te istakli da su one otvorena opasnost po život mještana.
"Elektro-mreža sa betonskim stubovima se mora završiti. Pozvali smo ekipu KEK-a da utvrdi nedostatke, koliko je bandera i kablova potrebno i nadam se da ćemo nakon razgovora sa direktorom KEK-a u Prizrenu ovaj problem i rješiti", kazao je zastupnik Rasim Demiri.
Zastupnica Duda Balje je istakla da će ekipe KEK-a uskoro zamjeniti dotrajale bandere, te da "mještani  neće oskudijevati strujom tokom izvođenja radova".
"Pokušamo da odradimo neke projekte od prioritetnog značaja sa naše građane, direktnom komunikacijom. Čuli smo zabrinutost Planjanaca i nastojaćemo da zajednički i rješimo probleme u snabdjevanju strujom", rekla je zastupnica Balje.
Zvaničnici DSB-a su obećali da će u narednim danima KEK otpočeti na radovima rekonstrukcije dotrajale elektro-mreže, istakavši nužnost uspostave komunikacijske suradnje  u oba smjera u cilju realiziranja budućih projekata.
Mještani Planjana su od političkih predstavnika Koalicije Vakat zatražili i izgradnju novog puta Rečane-Planjane.
"Mora da postoji koordinacija. Možemo obećavati svašta, ali postoji redoslijed poteza. Ukoliko želite projekat puta, morate sjesti i napraviti idejni projekat, sa budžetom i u koordinaciji sa nama da pokušamo da nešto uradimo", istakao je Bajrami.