U prizrenskom naselju Kurilo

Novim Regulativnim urbanističkim planom Direktorijata urbanizma i prostornog planiranja SO Prizren, ugrožene su neke parcele i već izgrađene kuće vlasnika iz bošnjačke zajednice, mještana Novog Sela.

U prizrenskom naselju Kurilo pet placeva i jedna kuća su na predviđenoj trasi budućeg novog puta koji je od "opšteg značaja", ističu zvaničnici opštine. Vlasnici ovih imanja tvrde da je nelogično da im se oduzima zemlja jer je u neposrednoj blizini društveni posjed kroz koji bi mogao biti trasiran budući put.
U nadi da će iznaći rješenje ovom problemu, vlasnici zemlje u Kurilu, obratili se danas zastupnicima u kosovskom parlamentu, Rasimu Demiriju i Dudi Balje i predstavnicima medija kako bi im predstavili svoj imovinski problem sa opštinom.
Azir Vehapi, jedan od vlasnika parcele koja je zahvaćena novim projektom puta, pojasnio je stanje na terenu, preciziravši ugrožene parcele i kuće vlasnika iz Novog Sela, dok su braća Ejupi istakla da su prilikom izgradnje kuće konsultovali nadležne u opštini  od kojih su u pismenoj formi dobili uvjeravanja da  opština ne namjerava na tom terenu izgrađivati bilo kakav objekat".
Zastupnici u Kosovskom parlamentu, Duda Balje i Rasim Demiri, su nakon razgovora sa građanima obećali da će se založiti za ovaj problem, te da će na ovu temu razgovarati sa direktorom Direktorijata urbanizma i prostornog planiranja Sadikom Paqarizijem.