U Prizrenu su večeras u organizaciji opštinskog Direktorijata za kulturu, omladinu i sport, dodjeljene nagrade u vidu zahvalnica onima koji su dali najveći doprinos na polju kulture i sporta u 2012-oj godini.

Ovaj događaj proratio je i veliki broj javnih i političkih ličnosti  Prizrena na čelu sa gradonačelnikom dr Ramadan Mujom, mnogi predstavnici sportskih kolektiva, sportisti i književnici.
Svečana ceremonija dodjele nagrada protekla u sjajnoj atmosferi sa puno aplauza mnogim značajnim ličnostima a posebno su bili nagrađeni oni najmlađi. 
Što se bošnjačke zajednice regionu Prizrena tiče, od kada se dodjeljuju nagrade od strane opštine Prizren, Bošnjaci nikada do sada nisu dobili toliko nagrada. Vjerujemo da je na to uticalo i naše javno mnjenje koje je preko našeg web-portala pomoglo opštinskim Institucijama u izboru za najbolje u domenu sporta i kulture. 
Nagrade je u ime opštine dodjeljivao Almir Saiti direktor Direktorijata za kulturu, omladinu i sport u opštini Prizren sa svojim kolegama. Prije početka svečane ceremonije dodjele nagrada prisutnima se obratio gradonačelnik Prizrena dr Ramadan Muja koji je, između ostalog, istakao da mu je puno srce kada vidi ovu omladinu i one nešto starije koji su u prošloj godini proslavili svoj multietnički i prelijepi grad u sportu i kulturi, te im poželio da i u ovoj 2013. godini budu tako uspješni.
Što se tiče bošnjačke nacionalne zajednice na polju kulture dobitnici opštinskih nagrada su:
- Samir Mujo ispred Bošnjačkog savjet Kosova, 
- Kulturno-umjetničko društvo "Šarski Behar",
- Kulturno-umjetničko društvo "Podgorski Biseri",
- Meliman Mustafi, dječiji pisac;
- Uzeir Hajradini, pisac,
- Hidajim Karadži
Na polju sporta najuspješniji su bili oni omladinci koji su svakako zaslužili ove nagrade jer su svojim sportskim umijećem i talentom prevazišli svoju generaciju te svojim ponašanjem na sportskom terenu pokazali da su veliki sportski potencijali.
Meldin Mustafi sa svojih svega 14 godina u prošloj 2012. godini je u tenisu osvojio sve što se osvojiti može, čak 5 turnira u svojoj kategoriji održanih u svim velikim gradovima na Kosovu a učestvovao je i na međunarodnom seniorskom teniskim turniru u Tirani septembra mjeseca gdje je u kategoriji seniora prošao dva kola i tek u trećem kolu ispao iz takmičenja.
U fudbalu je Edvin Osmani je sa svojom ekipom iz Gornjeg Ljubinja osvojio više opštinskih turnira a najznačajniji je trofej sa prošlogodišnjeg čuvenog ljetnjeg fudbalskog turnira “Mira i prijateljstva“, sa tradicijom od preko 40 godina u Rečanu gdje su se u finalu ovog velikog turnira po prvi puta nakon 30 godina sastale dvije bošnjačke ekipe u kojoj je ekipa na čelu sa Osmanijem zasluženo slavila, te je sasvim zasluženo ponio opštinsku nagradu.
Treba istaći da je ispred opštinskih struktura ukupno podijeljeno preko stotinu nagrada najuspješnijima i prizrenskoj opštini, a za 
dobro raspoloženje pobrinula su se kulturno-umjetnička društva kao i solista Edi koji je otpjevao nekoliko starih albanskih pjesama, tako da je sve proteklo je u pravoj prazničnoj atmosferi.
Svima koji su dobili opštinske nagrade iskrene čestitke sa željom da im ovo bude podstrek za dalja napredovanja i veće angažovanje u svojim aktivnostima.