Prijedlog Bošnjačkog savjeta Kosova

Bošnjački Savjet Kosova je na konkursu Direktorijata za Sport, Omladinu i Kulturu - SO Prizrena, za ovogodišnju ličnost koja je najviše dala doprinosa na polju kulture, omladine i sporta, nominovao Samira Muju, dokazanog i vrlo uspješnog aktivistu civilnog sektora.

Samir Mujo je prepoznatljiv po doprinosu na ovim poljima. A jedna od najistaknutijih aktivnosti je i to što je bio koordinator prošlogodišnje manifestacije proslave Dana Bošnjaka na Kosovu gdje je sudjelovalo 18 naših nevladinih udruga. Na ovom događaju je vrlo uspješno promovirana bošnjačka kultura a što se ogleda kroz mnoštvo kazališnih predstava, raznih sportskih atraktivnih događaja, nekoliko solističkih koncerata, kao i promoviranja knjiga i narodne nošnje, veći broj javnih debati na razne aktuelne teme, kao i okruglih stolova i drugih javnih skupova, te dosta drugih aktivnosti sprovedenih u bošnjačkim sredinama diljem cijelog Kosova.
U tom smislu, čelništvo Bošnjačkog savjeta Kosova s’iskrenim uvjerenjem da je Samir Mujo permanentno najzaslužnija ličnost za ovo prestižno priznanje, je dostavilo svoj prijedlog nadlježnoj ustanovi i vjeruje u pravičan konačni ishod objektivne komisijske odluke.