Mladi Bošnjaci i politika

Mladi Bošnajci prizrenske opštine smatraju da bez obzira na pokušaje da se organizuju ne nailaze na razumijevanje društvene oligarhije.

Oni smatraju da ih drušvo ne tretira na odgovarajući način i da im se ne daje odgovarajuća šansa. Ovo je dio zaključaka radionice koju su u srijedu održali predsatvnici NVO "Bošnjački intelektualni krug" podržane od strane SOROS-a.

Što se političkog zivota tiče kod mladih Bošnjaka, primetno je veliko nezadovoljstvo postojećim stanjem unutar društva i načinom na koji se vodi celokupan politički proces unutar zajednice, što, po automatizmu, stvara stanje bezperspektivnosti kod mladih.
 
Učesnici su u prvi plan istakli mišljenje da mlada populacija nema jasno izgrađeno političko mišljenje niti ima kriterijum u odlučivanju kada vrši izbor kojoj će se političkoj grupaciji prikloniti.
 
Postoje i  velike  zamjerke na račun političke elite. Učesnici smatraju da je visok nivo neodgovornosti u politici, i da je neophodan minimum saradnje između učesnika u političkom životu Bošnjačke zajednice.